Trgovina

“Ikea” planira da investira dodatnih 50 miliona evra

Švedska kompanija “Ikea” uradila je studiju koja je pokazala da je isplativo graditi ritejl park pored robne kuće u Beogradu.

Reč je o potencijalnoj investiciji od 50 miliona evra na oko 30.000 kvadratnih metara, rekao je u razgovoru za B92.net Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj “Ikee” u Jugoistočnoj Evropi.

"Analiziramo sada i radimo na studiji koja gleda potencijal tržišta Beograda za komercijalni prostor, koji bi to profil trgovaca bio koji bi radili na tom prostoru. Studija je završena i deluje obećavajuće", rekao je Lalić. 

On dodaje da bi u prvoj fazi već bilo otvoreno 400 novih radnih mesta. 

"Sada se završava i obilaznica i bitno je da imamo infrastukturu, jer već do sada je “Ikeu” u Bubanj potoku posetilo milion i 200 ljudi. Pored toga planiramo da uvežemo taj deo Beograda koji je nekad bio močvara. Ritejl park će da zahteva dodatna ulaganja i infrastrukturu, ali biće to jedan razvoj komercijalnog dela prestonice", dodao je. 

Prema njegovim rečima, robna kuća ostaje prioritet, ali otvaranje ritejl parka se pokazala kao dobra praksa te kompanije u drugim zemljama. "Radimo na unapređenju, i zadovoljni smo i na bazi toga planiramo dalje investicije, jer navike potrošača se menjaju, sve više ljudi kupuju onlajn". 

Zbog toga, “Ikea” planira da smanji troškove dostave robe, ali i da izgradi punktove za preuzimanje robe za one kupce kojima je robna kuća daleko, ili u nekom narednom periodu ne postoji potencijal za otvaranje iste.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!