Projekti

IBM predstavio saradnju sa evropskim kompanijama koje koriste Hybrid Cloud i AI rešenja za transformaciju industrije

Fond za socijalno osiguranje poljoprivrednika, Confindustria, Endesa, P4A, i Ergo Activ obratile su se IBM-u za pomoć u ispisivanju novog poglavlja u poslovnoj i društvenoj transformaciji.

Kompanija IBM (NYSE: IBM) je predstavila saradnju sa vodećim kompanijama širom Evrope koje su prihvatile hibridni oblak (hybrid cloud) i veštačku inteligenciju (AI) kao sredstvo vođenja smislene i suštinske promene u poslovanju. Ove kompanije pokrivaju različite industrije i različita tržišta, ali svaka sarađuje sa IBM-om kako bi koristila podatke za transformaciju njihovih poslovnih procesa i načina rada.

Ova prezentacija je prethodila glavnom obraćanju predsednice i izvršne direktorke IBM-a Đini Rometi (Ginni Rometty) na Viva Technology događaju u Parizu, na kom se srela sa vodećim direktorima iz Evrope dok su razgovarali o narednom poglavlju poslovne i društvene transformacije koju pokreću hibridni oblak, digitalne i AI tehnologije.

„IBM ispisuje novo poglavlje poslovne i društvene transformacije zajedno sa našim klijentima,“ rekla je ovom prilikom  Rometi. „Kompanije širom Evrope i sveta sarađuju sa IBM-om kako bi postavile hibridnu infrastrukturu oblaka i počele da uvode AI u poslovne procese kao sredstvo za ubrzavanje budućih inovacija.“

Posao koji je IBM prezentovao uključuje:

Fond za socijalno osiguranje poljoprivrednika (KRUS), pružalac usluge socijalnog osiguranja za poljoprivrednike u Poljskoj, ove nedelje je najavio da će usvojiti IBM Cloud kako bi implementirao strategiju zasnovanu na hibridnom oblaku koja će pomoći u modernizaciji nove platforme za elektronsko učenje. Pomeranje na oblak edukativnih programa o pravilima bezbednog rada u poljoprivredi omogućava KRUS-u poboljšanje bezbednosti dece. Do sada su KRUS-ovi edukativni programi bili dostupni samo u obliku brošura i imali su ograničen doseg. Pre špica letnje sezone, KRUS je prepravio program kako bi bio dostupan na internetu i postavio ga na IBM Cloud, zadržavajući svoj postojeći, lokalni IT sistem.

Confindustria, glavna asocijacija koja predstavlja proizvodne i uslužne kompanije u Italiji, obnovila je ugovor sa IBM-om i premestiće celu svoju IT infrastrukturu na IBM Cloud. Ranije smešten lokalno, Confindustria će sav svoj IT posao - od sistema za upravljanje odnosima sa klijentima do kanala za spoljne članove - prebaciti na IBM Cloud. Ova ukupna migracija informacionih tehnologija se očekuje da će pomoći kompaniji da se prilagodi promenljivim zahtevima članova i iskoristi napredne tehnologije koje su osmišljene da pokrenu personalizovaniju, inovativniju ponudu članovima.

Endesa, najveća španska kompanija iz sektora energetike koristi IBM Watson i IBM Cloud kako bi transformisala kol centar u AI kontaktni centar i tako pomogla omogućavanje brzog i personalizovanog korisničkog servisa. Pomoću IBM Watson Assistant-a, Endesa je napravila virtuelnog asistenta koji omogućava klijentima da dobiju odgovore na pitanja i omogućava agentima kol centra da se fokusiraju na složenije zahteve i prodaju. Od kada je Endesa lansirala Watson asistenta u julu 2018. godine, ukupno zadovoljstvo klijenata je poraslo za 4,5%. Putem telefona, korisnici mogu da zatraže od asistenta da obradi transakcijske zahteve kao što su pružanje duplikata računa, promenu podataka o bankovnom računu ili plaćanje računa. Smešten na IBM Cloud-u i integrisan sa Endesinim pozadinskim procesima, asistent je osmišljen tako da lako može da proširi i funkcionalnost i doseg korisnika. Trenutno upravlja sa 40.000 korisničkih poziva mesečno a uskoro se očekuje da će moći da obrade 90.000 poziva mesečno a obavljaće i dodatne transakcije kao što su promena ugovorene snage, promena vlasnika ugovora, pa čak i dobavljača.

Performance for Assets (P4A), start-up iz Belgije, obezbeđuje operaterima vetroparkova virtuelnog asistenta koji je smešten na IBM Cloud-u kako bi upozorio tehničare pre nego što dođe do kvara. P4A se udružio sa IBM Cloud Garage-om kako bi napravio sveobuhvatno rešenje koje koristi IBM Watson IoT platformu za prikupljanje i obradu podataka sa senzora, otkrivanje i dijagnostikovanje potencijalnih problema upotrebom IBM Watson Machine Learning, IBM Watson Studio i Cloud Foundry, i podeli ove informacije sa inženjerima na terenu koristeći IBM Watson Assistant-a. Ovo rešenje pomaže vlasnicima turbina da prate performanse uređaja i produže njegov životni vek, kao i da povećaju svoju proizvodnju. Sistem je isproban na severu Francuske u vetroparku sa 5 turbina.

ERGO Aktiv, češki Neurorehabilitacioni centar je razvio virtuelnog asistenta “Andělín” kako bi pomogao pacijentima nakon moždanog udara da se vrate aktivnom životu i radu. Virtuelni asistent može da pomogne u smanjenju konfuzije i pogrešnog tumačenja informacija o rehabilitaciji nakon moždanog udara koje se nalaze na internetu.  Asistent izgrađen na IBM Cloud-u, baziran na Watson-u, omogućava pacijentima i njihovim porodicama da postavljaju pitanja o izazovima i situacijama sa kojima se obično susreću nakon moždanog udara. Novi virtuelni asistent, dostupan na internet stranici Ergo Aktiva, predstavlja novu vrstu oslonca klijentima Ergo AKTIV-a 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Pacijentima je nakon moždanog udara potreban lični pristup u rehabilitaciji kao i interaktivni partner, koji može da pomogne i posavetuje ih. Andělín je obučen da reaguje na emocionalna pitanja i pomaže korisnicima da saznaju korisne informacije postavljajući specifična pitanja proaktivno ili sugerišući alternative. Korisnici takođe mogu da traže da ih kontaktira ljudski savetnik, a ako to urade tokom razgovora sa virtuelnim asistentom, važni parametri se prosleđuju savetniku koji mu omogućavaju da se bolje fokusira na odgovore.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!