Finansijske usluge

Hakovani podaci tri miliona klijenata banke “UniCredit”

Italijanska banka “UniCredit” objavila je da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke oko tri miliona klijenata u Italiji.

"Unikreditov tim za kibernetičku bezbednost identifikovao je incident s podacima, koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri miliona zapisa”, navodi se u saopštenju banke, prenosi RTV.

Hakeri su se domogli „imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte”, ali nemaju „nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlašćene transakcije”, poručuju iz banke.

Hakerska provala je prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom s klijentima čiji su podaci možda kompromitovani.

Pozivajuci se na izvore u policiji, italijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na Dark Web i da se istražuju moguće dalje povrede ličnih podataka.

ANSA podseća da je “UniCredit” izvestio o hakerskom napadu i u julu 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 klijenata u Italiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!