Industrija

“Foxconn” za 866 miliona dolara preuzima “Belkin”

Jedan od najvećih svetskih proizvođača elektroničkih komponenti i kompanija, koja sastavlja velik broj uređaja za Apple, tajvanski “Hon Hai Precision Industry” (poznatiji kao Foxconn), odlučio je da preuzme američku kompaniju “Belkin”.

Posao će biti obavljen kroz podružnicu Foxconn Interconnect Technology (FIT), a uz “Belkin”, koji proizvodi razne dodatke za mobilne uređaje predmet preuzimanja biće i njegovi ostali brandovi: Linksys, Phyn i Wemo, te preko 700 patenata.

“Belkin” je američka kompanija sa sedištem u Kaliforniji, a najpoznatiji je po proizvodnji elektroničkih uređaja i dodataka poput bežičnih punjača, dockova za prenosnike, kućišta za mobilne telefone i sličnih "sitnica". Od 2013. godine “Belkin” je vlasnik kompanije “Linksys”, koja proizvodi mrežnu opremu, kao i sistema pametnog doma Wemo.

Foxconn će za preuzimanje “Belkina” i njegovih podružnica platiti 866 miliona dolara u novcu i tako planira stvoriti kompaniju, koja će biti globalni lider u proizvodnji potrošačke elektronike, koja će imati otvorena tržišta SAD-a i ostatka sveta. “Belkin” će po preuzimanju nastaviti funkcionisati kao samostalna podružnica “Foxconna”, a zadržaće i njihove ostale marke.

Pre nego što preuzimanje postane zvanično moraće ga potvrditi američki regulator, Odbor za strane investicije koji je nedavno  blokirao prodaju “Qualcomma” singapurskom “Broadcomu”.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!