Industrija

“Fijat” povlači 4,8 miliona vozila u SAD zbog kvara sa tempomatom

Italijansko-američka automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) povlači 4,8 miliona automobila u SAD zbog kvara koji bi mogao da onemogući deaktiviranje tempomata, sistema koji automatski održava brzinu vozila.

Kompanija upozorava vlasnike da ne koriste taj uređaj sve dok automobile, SUV i kamionete ne dovezu u servis da se popravi softver kompjutera koji upravlja automatskim održavanjem brzine vozila, prenosi Tanjug.

"Fiat Krajsler" je međutim poručio da su kočnice tako projektovane da "prevladaju motor", te da se bar njima vozilo može zaustaviti ako blokira "kruz kontrol" - "tempomat".

Problem je ustanovljen testiranjem kompjutera vozila, kaže firma i ističe da nema izveštaja da je bilo udesa ili povreda zbog toga. "Fiat Krajsler" je naknadno ponovo pregledao ranije žalbe vlasnika i utvrdio da ih je bilo upravo na taj kvar.

Taj problem je moguć u 15 modela "Jeep", "Dodge", "Chrysler" i "Ram", prodatih u SAD, Kanadi, Meksiku i drugim zemljama, a proizvedenih od 2014, uključujući i ovu, 2018. godinu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!