Industrija

Fabrika Kyungshin Cable Europe uskoro u Smederevskoj Palanci

Svečanom ceremonijom simboličnog potpisivanja kamena temeljca u Smederevskoj Palanci je zvanično započela izgradnja fabrike kompanije Kyungshin Cable Europe (Kjungšin Kejbl Jurop).

Obeležavanju početka radova prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor kompanije Kyungshin Cable Europe Seo Jae Keun (So Č Ken), Njegova ekselencija Hjong-ćan Če ambasador Republike Koreje u Srbiji, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, kao i predstavnici diplomatskog kora i lokalnih i republičkih vlasti.

„Kyungshin Cable Europe predstavlja spoj našeg dugogodišnjeg iskustva i usmerenosti na nove tehnologije. Električni automobili budućnost su automobilske industrije, a do 2025. godine širom sveta očekuje se da njihova prodaja dostigne čak 16 miliona vozila. Kompanija će delove za električne automobile proizvoditi u Smederevskoj Palanci, a budućnost graditi u Srbiji“, istakao je Seo Jae Keun, generalni direktor Kyungshin Cable Europe.

Osnovana 1974. godine, kompanija Kyungshin Cables lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju. Glavna poslovna oblast ove kompanije proširena je sa automobilskih i industrijskih žica i kablova na proizvodnju auto-delova za visokonaponska i niskonaponska električna vozila, u skladu sa novim trendovima u automobilskoj industriji.  U Smederevskoj Palanci, kompanija će izrađivati kako delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za baterije, koje će pokretati automobile visoke tehnologije.

Vrednost investicije kompanije Kyungshin Cables Europe iznosi više od 20 miliona evra i podrazumeva izgradnju postrojenja u industrijskoj zoni Guberaš, a u kojoj će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika. Početak proizvodnje očekuje se tokom 2021. godine.

 

Kyungshin Cables Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države. Od 2018. godine kompanija započinje sa snažnom ekspanzijom na evropsko tržište, a fabrika u Smederevskoj Palanci predstavljaće čvorište za područje Evrope. 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!