Razvoj

EU odobrila “Deutsche Telekom”-u preuzimanje “Dutch Tele2”

Kompanija “Deutsche Telekom” dobila je odobrenje Evropske komisije za kupovinu holandskog poslovanja Tele2.

Istraga je pokazala da akvizicija neće ugroziti ravnopravnu tržišnu utakmicu u Evropskoj uniji, objavila je Evropska komisija.

"Nakon temeljne analize konkretne uloge T-Mobile NL-a i manjeg Tele2 NL-a na holandskom tržištu mobilnih usluga namenjenih građanima, istraga je pokazala da predložena akvizicija ne bi značajno promenila cene, ni kvalitet mobilnih usluga za holandske potrošače", objavila je evropska poverenica za zaštitu tržišne konkurencije Margrethe Vestager.

Novonastala kompanija biće treća po veličini u Holandiji, ali će njen udeo biti znatno manji od onog vodećeg KPN-a i drugopozicioniranog VodafoneZigga.

U Briselu konstatuju da sporazum verovatno neće prouzrokovati značajno povećanje cena niti će povećati izglede da operatori mobilnih mreža koordinirano narušavaju pravila tržišne utakmice, prenosi Seebiz.

Iz sektora telekomunikacija već dugo traže od Evropske komisije da udruživanja kompanija radi povećanja prihoda i ulaganja sagledaju iz šire perspektive i da operaterima omoguće da efikasnije konkurišu internetskim kompanijama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!