Omladinsko preduzetništvo

Ernst i Jang: Muškarci spremniji za biznis

Studija revizorske kuće EY "Preduzetnički barometar" pokazala je da su muškarci skloniji ulasku u preduzetništvo od žena, a 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava.

Prema rezultatima studije, u kojoj je učestvovalo 107 srpskih preduzetnika, može se zaključiti da su muškarci, koji su činili 79 odsto ispitanika, skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.

Kompanije koje ovi preduzetnici vode u proseku zapošljavaju 120 ljudi, a svoje poslovanje započeli su relativno mladi - sa 30 godina u proseku. Oko 60 odsto njih koji vode brzorastuće kompanije navode da im je kompanija koju trenutno vode ujedno i prvi poslovni poduhvat, navodi se u studiji, koju prenosi Fonet.

Istraživanje je pokazalo da čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, a 65 odsto preduzetnika smatra da je potrebno javno promovisati uspešne preduzetniče priče u cilju poboljšanja imidža koji preduzetnici imaju u društvu.

Gotovo polovina najuspešnijih preduzetnika, bavi se proizvodnjom, prema rezultatima istraživanja "EY Preduzetnički barometar 2017" koje je juče predstavljeno javnosti u Privrednoj komori Srbije, dodaje se u saopštenju. 

 

Izvor: Danas

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!