Razvoj

Dodeljena priznanja "Najbolje iz Srbije 2017"

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su priznanja najuspešnjim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije "Najbolje iz Srbije 2017".

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem i predsednikom PKS Markom Čadežom dodeli priznanja, odakle je poručila da su srpski brendovi naši najbolji ambasadori, kao i da imdž jednog brenda menja sliku cele zemlje. "Zadovoljstvo mi je što sam među najboljim i najpouzdanijim kompanijama iz Srbije, onima koji uspešno grade svoje brendove, a potvrdu za to im daju sami korisnici", rekla je Brnabić.Od 2004. godine, od kada postoji akcija "Najbolje iz Srbije", premijerka je istakla da je za to priznanje konkurisalo više od 1850 brendova, a nagradu je osvojilo oko 340 brendova.Prema njenim rečima, cilj akcije je da podrži stare i priznate brendove sa jedne strane, ali i da prepozna male, neafirmisane brendove kako bi im se, dodaje, omogućilo da budu konkurentniji.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da osim uspešnih sportista, naučnika i studenata, akcija "Najbolje iz Srbije" pokazuje da i kompanije iz Srbije mogu biti dobar brend naše zemlje.

Ističe da je među 155 kompanija koje su ušle u uži izbor za dodelu priznanja, ima i onih koje su već sagradile brend i koje su već poštovane kod svojih potrošača, ali da ima i onih koje su tek počele da grade svoj brend.

Predsednik PKS Marko Čadež ukazao je da je već 13 godina "Najbolje iz Srbije" način da se potvrdi kvalitet, testira konkurentnost, da se oda priznanje za odgovornost i efikasnost, kao i da se novim igračima na tržištu "otvore vrata".

Pod sloganom ovogodišnjeg takmičenja "Kako se na našem kaže BRAVO", priznanja su uručena u 24 kategorije, među kojima su tri nove - najbolji hotel, najbolji "mali" turistički smeštaj i najbolji organski proizvod.

Među ostalim dobitnicima priznanja u kategoriji robnih brendova jesu Bakina Tajna Ajvar, Nectar Family, Meridž, P.S. fashion, Gorenje aparati za domaćinstvo. Nagrada za najbolje uslužno preduzeće dodeljena je Aerodromu Nikola Tesla, koju je primio v.d. direktor aerodroma Saša Vlaisavljević. Ostali dobitnici nagrada korporativnih brendova jesu Aura kozmetika, Alfa-Palm, Energy Net.

Kompanija NIS dobila je drugu godinu zaredom priznanje za najbolji korporativni brend u kategoriji „Proizvodna dobra i poslovne usluge“.

Najbolja turistička manifestacija u promociji Srbije je Tamburica Fest, za najbolji hotel u Srbiji proglašen je "Grand Hotel & SPA", a najbolji "mali" turistički smeštaj jeste Etno kompleks Vrdnička kula.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!