Propisi

Do kraja godine niži porez na zarade

Vlada Srbije planira ove godine da smanji poresko opterećenje na zarade minimum za jedan odsto, najavio je ministar finansija Sniša Mali i dodao da je cilj da se opterećenje na zarade smanjuje svake godine kako bi srpska ekonomija bila konkurentnija.

On je naglasio da je opterećenje na zarade pre dve godine bilo 63 odsto, a da je sada smanjeno na 62 odsto i da će se taj trend nastaviti.

"Ove godine želimo da bar za jedan procentni poen smanjimo to opterećenje i da polako iz godine u godinu to opterećenje pada kako bi učinili našu ekonomiju konkurentnijom, naše tržište atraktivnijim, kako bi se ljudi više zapošljavali", rekao je Mali, prenosi Tanjug.

Podseća da su srpske finansije konsolidovane i stabilne, da je to važno održati i da je sada prioritet rast ekonomije. Prošle godine rast ekonomije bio je 4,3 odsto, dok se ove godine, kako najavljuje očekuje minimum 3,5 odsto.
Za rast ekonomije, ukazuje, tri stuba su važna - strane direktne i domaće investicije, lična potrošnja i da se smanji razlika između uvoza i izvoza.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!