Berza

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi

Američko tržište akcija je ojačalo u sredu. Cena zlata je oslabila tokom azijskog trgovanja, a cena sirove nafte je ojačala.

S&P500

Američko tržište akcija je ojačalo u sredu. Tržište akcija nastavlja da se oporavlja. Najveći dobitnik je bila kompanija Nike Inc (+3,77%) i Goldman Sachs Group (+2.76%) dok je najveći gubitnik McDonald’s Corporation (-1.48%). Fjučers na ovaj indeks (predmet trgovanja na MT4 platformi) beleži rast od 0,43%.

Ger 30. 

Ger 30 index je ojačao u sredu. Najveći dobitak zabeležile su kompanije iz industrije bazne tehnologije, usluga  i medija. Najveći dobitak zabeležila je kompanija Commerzbank (+3,66%) a najveći gubitak kompanija Deutsche Telekom AG (-0.42%). 

Gold

Cena zlata je oslabila tokom azijskog trgovanja. Uprkos trenutnom slabljenju, cena zlata se nalazi u okviru najviše vrednosti u poslednje dve sedmice, ponajviše zbog slabljenja američke valute. U 14:30 u SAD, biti objavljen indeks proizvodnih cena (PPI) i indeks proizvodne aktivnosti u državi Filadelfija, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, cena zlata je oslabila za 0,13%.

Crude Oil 

Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je ojačala. Nakon jučerašnjeg pada zaliha sirove nafte koje je pokazao izveštaj vlade SAD i izjave zvaničnika Saudijske Arabije da kartelu OPEK više odgovara smanjena ponuda sirove nafte na svetskom nivou nego napuštanje sporazuma između zemalja članica OPEK-a i Rusije, cena ovog energenta je ojačala. Tokom azijskog trgovanja, cena sirove nafte je ojačala za 1,44%. 

EUR/USD

Evro je ojačao u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Danas u 11:00 časova biće objavljeni podaci trgovinskog bilansa evrozone, dok će u 14:30 u SAD, biti objavljen indeks proizvodnih cena (PPI) i indeks proizvodne aktivnosti u državi Filadelfija, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, evro je ojačao u odnosu na američki dolar za 0,18%.

GBP/USD

Britanska funta je ojačala u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Imajući u vidu da danas nema važnijih ekonomskih vesti iz UK, kurs ovog valutnog para, mogao bi da bude pod uticajem ekonomskih vesti iz SAD. U 14:30 u SAD, biti objavljen indeks proizvodnih cena (PPI) i indeks proizvodne aktivnosti u državi Filadelfija, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, britanska funta je ojačala u odnosu na američki dolar za 0,17%.

USD/JPY

Američki dolar je oslabio u odnosu na japanski jen tokom azijskog trgovanja. Tokom azijske trgovačke sesije industrijska proizvodnja u Japanu bila je bolja od očekivane što je uticalo da američka valuta dostigne najnižu vrednost u poslednjih petnaest meseci u odnosu na juan. U 14:30 u SAD, biti objavljen indeks proizvodnih cena (PPI) i indeks proizvodne aktivnosti u državi Filadelfija, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, američki dolar je oslabio u odnosu na japanski jen za 0,56%.

EUR/GBP 

Evro je ojačao u odnosu na britansku funtu tokom azijskog trgovanja. Danas u 11:00 časova biće objavljeni podaci o trgovinskom bilansu evrozone, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, evro je ojačao u odnosu na britansku funtu za 0,01%.

AUD/USD 

Australijski dolar je ojačao u odnosu na američki dolar tokom azijskog trgovanja. Jutros su u Australiji objavljeni dobri podaci sa tržišta rada, koji su uticali na jačanje australijske valute. U 14:30 u SAD, biti objavljen indeks proizvodnih cena (PPI) i indeks proizvodne aktivnosti u državi Filadelfija, što se može odraziti na kurs ovog valutnog para. Tokom azijskog trgovanja, australijski dolar je ojačao u odnosu američki dolar za 0,32%. 

Bitcoin

Tokom azijskog trgovanja, cena bitkoina jača. Nastavak oporavka tržišta kripotavaluta je i dalje prisutan. Poslednje informacije ukazuju da je preko 280.000 građana Južne Koreje potpisalo peticiju da regulacija ne zabrani trgovanje kriptovalutama, kao što je prvobitno bilo planirano. Tokom azijskog trgovanja, cena bitkoina je ojačala za 3,70%.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!