Digitalni svet

Samsung planira postavljanje prednje kamere iza ekrana

Senzor za otisak prsta migrirao je na zadnju stranu pametnih telefona, a kako se smanjivao okvir oko displeja, a sada bi ponovo mogao da se vrati na prednju, samo što bi se ovoga puta našao ispod ekrana.

Analogna renesansa: Retro gedžeti koji su dobili moderne verzije

Čak i dok nas fasciniraju kupatila koja su povezana sa virtualnim asistentima i ideje o uvođenju letećih taksija, jedna stvar ostaje nepromenjena: uprkos sve boljoj i naprednijoj tehnologiji, naši umovi nas teraju da gledamo unazad i da sa nostalgijom patimo za gedžetima koje je pregazilo vreme. Ili, možda, to ipak nije slučaj?

Sajam u Japanu - roboti sve veštiji i u kućnim poslovima

Na sajmu Robodeks Ekspo u Tokiju, više od 200 kompanija pokazalo je najnovija dostignuća u oblasti robotike.

Ažuriranje za iOS 11 rešava problem usporavanja starijih iPhone uređaja

Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook, obavestio je korisnike da će im sledeće ažuriranje za iOS 11 omogućiti da reše problem u vezi sa iPhone uređajima koji imaju starije baterije.

Apple mora da plati 38 milijardi dolara poreza

Zbog nedavno usvojene nedavne reforme poreskog sistema, američki tehnološki gigant "Apple" će morati da plati oko 38 milijardi dolara poreza na 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD-a.

Ironija: Policija poklonila USB stikove sa virusima na takmičenju o internet sigurnosti

U želji da nagrade takmičare kviza o internet bezbednosti, pripadnici tajvanske policije su najboljima uručili USB stikove, koji su bili zaraženi malwareom.

Twitter špijunira korisnike širom sveta?

Novinarska istraživačka grupa Project Veritas objavila je snimak na YouTube kanalu u kom zaposleni u kompaniji Twitter otkrivaju detalje o svojim poslovima.

BitTorrent sigurnosna ranjivost hakerima omogućava kontrolu nad računarima

Velika sigurnosna ranjivost u Transmission BitTorrent aplikaciji omogućava hakerima da daljinski kontrolišu računare, a Google Project Zero sigurnosni istraživač ističe da postoji šansa da greška postoji i u drugim klijentima.

Microsoft okončao mejnstrim podršku za Windows 8.1

Windows 10 je bez sumnje glavni Microsoftov fokus i nije iznenađenje da kompanija polako prestaje da posvećuje pažnju starijim Windows verzijama.

ADATA predstavlja UV230 i UV330 USB fleš diskove    

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio je UV230 i UV330 USB fleš diskove i proširio svoju bogatu ponudu prenosivih uređaja za skladištenje podataka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!