Projekti

“Deutsche Telekom” sprema 5.600 otkaza

Gubitaški ogranak “Deutsche Telekoma” za IT usluge, kompanija T-sistems, saopštila je da je postigla dogovor sa sindikatima o ukidanju 5.600 radnih mesta u Nemačkoj.

Veliki broj otkaza je deo strategije generalnog direktora Adela el-Saleha za povratak kompanije na staze profitabilnosti.

Dogovor, koji je postignut nakon višenedeljnih pregovora, označava proboj za El-Saleha, Amerikanca, koji je na čelo T-sistema došao početkom 2018. godine, kako bi napravio zaokret u toj firmi koja dugo već važi za "problematično dete" u sistemu najveće evropske telekom-grupe, prenosi Rojters.

Broj radnih mesta za gašenje manji je od 6.000, koliko je prvobitno predviđao El-Saleh da će otpustiti od ukupno 17.000 zaposlenih kompanije T-sistems u Nemačkoj.

Prema postignutom sporazumu, 3.765 mesta će biti ukinuto do kraja 2020. godine, a u slučaju da kompanija i dalje ima problema u poslovanju još 1.200 radnih mesta će biti ugašeno 2021. godine.

T-sistems će drastično smanjiti broj ispostava u Nemačkoj - na 25 sa sadašnjih 230.

U planu je, takođe, smanjenje broja zaposlenih u inostranstvu i ubuduće će zapošljavati radnike samo u Mađarskoj, Slovačkoj i Indiji. Planira da na kraju broj zaposlenih u Indiji poveća sa sadašnjih 400 na čak 3000.

T-sistems trenutno na globalnom nivou zapošljava ukupno 37.500 ljudi.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!