26. Mar 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Srbije / “Dani energetike” u Novom Sadu okupili najbolje svetske mlade inovatore
dani energetike

“Dani energetike” u Novom Sadu okupili najbolje svetske mlade inovatore

Na Novosadskom sajmu nedavno su održani 6. Međunarodni dani energetike i investicija, koje su organizovali Centralno evropski forum za razvoj  (CEDEF), Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj APV i Novosadski sajam.

Na Međunarodnim danima energetike i investicija obrađene su teme koje objedinjuju energetiku sa investicijama i ekonomijom, a razmenjene su i najaktuelnije ideje i rešenja iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine, a gradovi Novi Sad i Zrenjanin su i ove godine bili Grad partner i Grad prijatelj Dana energetike i investicija.

Ana Bovan, predsednica CEDEF-a je rekla da su svi dogovoreni poslovi i uspešni skupovi direktna posledica odlične pripreme samih učesnika, koji su na Novosadskom sajmu praktično završavali ono što su unapred dogovorili.

Pored eksperata iz naše zemlje na stručnim skupovima, panelima i konferencijama su govorili i stručnjaci iz Izraela, SAD, Austrije, Nemačke, Italije, Češke, Republike Srpske, Crne Gore.

U fokusu više od 25 konferencija, radionica i prezentacija najvažnija pitanja su bila u domenu energetike, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i zaštite životne sredine.

Prema rečima Maje Barać Stojanović, generalne direktore CEDEF-a, ovogodišnji Međunarodni dani energetike i investicija su specifični i po tome što su imali priliku da se predstave i najbolji mladi inovatori koji su priznanja za svoje projekte dobili ne samo na domaćem već i na svetskom nivou.

Poseban značaj dat je i temama koje prate biomasu, što je važno i u socijalnom smislu jer je tu prostor za otvaranje novih radnih mesta i uvođenje zelene energije.

 

Pročitajte još

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi slagao kada bi rekao da ga ne zanima funkcija premijera.