Bez kategorije

Danas počinje 18. Gitar Art Festival

Pod sloganom "Integracije" danas počinje 18. Gitar Art Festival, koji će do 25. marta okupiti više od 100 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Pod sloganom "Integracije" danas počinje 18. Gitar Art Festival, koji će do 25. marta okupiti više od 100 učesnika iz 20 zemalja sveta. Tokom šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će biti predstavljen atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje koncertom "Fuzija latinoameričke klasike", u Zadužbini Ilije M. Kolarca gde će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aušel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar "Anima Musicae" iz Mađarske.

Živa legenda svetske gitare Tomi Emanuel nastupiće 23. marta u Sava Centru i to će biti prilika da publika premijerno čuje neke numere sa aktuelnog albuma "It''s Never Too Late". Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda.

Festival će ove godine predstaviti poseban umetnički projekat "Gitarske Integracije", koji će okupiti klasične gitariste u usponu iz bivših jugoslovenskih republika, koji će tokom festivala održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog dela.

 

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.