Industrija

“Continental” ukida 5.000 radnih mesta

Nemački dobavljač auto-delova “Continental” smanjiće aktivnosti u nekim proizvodnim sektorima.

Stroža pravila o emisiji štetnih gasova ugrožavaju tražnju za komponentama motora s unutrašnjim sagorevanjem, što će rezultirati gubitkom oko 5.040 radnih mesta do 2028. godine.

Globalni dobavljač auto-delova, koji zapošljava više od 240.000 radnika, pogođen je padom globalne tražnje za putničkim automobilima i prelaskom sa dizelaša i benzinaca na električne automobile.

Iz “Continental”-a navode da će oko 520 radnih mesta biti izgubljeno pošto 2024. godine bude zatvoren pogon kompanije u Rodingu, u Nemačkoj, koji proizvodi hidraulične komponente za benzinske i dizel motore.

Još 850 radnih mesta je ugroženo u pogonu kompanije u Limbah-Oberfronu, pošto će 2028. godine tamo biti okončana proizvodnja komponenti za ubrizgavanje dizel-goriva, dok je u nemačkom gradu Babenhausenu u opasnosti još 2.200 radnih mesta, prenosi Tanjug.

U američkom gradu Njuport Njuzu biće izgubljeno još 720 radnih mesta, jer će 2024. godine tamo biti obustavljena proizvodnja hidrauličnih komponenti za benzinske motore.

U italijanskoj Pizi je ugroženo 750 radnih mesta, jer će proizvodnja komponenti za benzinske motore prestati do 2028. godine, saopštila je kompanija “Continental”.

Najavljen je i početak pregovora sa predstavnicima radnika u “Continental”-ovom pogonu u mestu Rubi, u Španiji, u kojem radi oko 760 ljudi.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!