Industrija

“Borsalino” dobio novog vlasnika

Legendarni “Borsalino” čije su šešire proslavile glumačke legende Humphrey Bogart u "Casablaci" i Harrison Ford u "Indiana Jonesu" dobio je novog vlasnika.

Švajcarsko-italijanski investicioni fond “Haeres Equita” upravlja “Borsalinom” od kraja 2015. godine i bio je jedini zainteresovani kupac imovine koju su njihovi stečajni upravnici organizovali 12. jula.

Budući da u međuvremenu nije bilo novih ponuda, “Haeres Equita” je i zvanično postao novi vlasnik “Borsalina”, brenda, fabrike u Aleksandriji, opreme, ugovora o radu i maloprodajnih prava, prenosi Seebiz.

Kompanija čije su šešire Alain Delon i Jean-Paul Belmondo nosili u filmu "Borsalino" proslavila je prošle godine 160 godina postojanja.

Zapošljavaju ukupno 135 radnika, a nagomilani dugovi iznose 35 miliona evra duga zbog lošeg upravljanja bivšeg šefa Marca Marenca, koji je u međuvremenu osuđen na pet godina zatvora zbog prevare u stečajnom postupku.

Sredinom jula šef “Haeres Equite” Philippe Camperio kazao je da će deonice “Borsalina” biti uvrštene u berzansku kotaciju "za četiri do pet godina".

Trenutno ostvaruju godišnje prihode od oko 17,5 miliona evra, a u fondu se nadaju da će za pet godina upeterostručiti sadašnju proizvodnju od 150 hiljada šešira godišnje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!