Projekti

Biznis forum u okviru Samita Zapadnog Balkana u Poznanju

Poljska Agencija za investicije i trgovinu organizuje 4. jula Biznis Forum uporedo sa održavanjem Samita država Berlinskog Procesa, koji će biti jedan od najznačajnijih događaja za zemlje Balkana, pa čak i cele CEE. Samit Zapadnog Balkana se održava u Poznanju, u Poljskoj.

Agencija za investicije i trgovinu poziva kompanije iz Srbije da učestvuju na Biznis forumu, koji će se održati 4. jula, u okviru Samita Zapadnog Balkana u Poznanju. Na nekoliko dana, Poznanj će postati središte događaja od značaja za EU i Balkan. Taj grad ugostiće vladine delegacije, predstavnike organizacija civilnog društva i poslovne ljude iz 16 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Severne Makedonije, Srbije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Nemačke, Poljske, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

Ideja Samita je povezivanje Zapadnog Balkana sa zemljama Evropske unije kroz sinergiju sveta politike, civilnog društva i biznisa. Poljska Agencija za investicije i trgovinu zajedno sa Ministarstvom za preduzetništvo i tehnologiju odgovorni su za organizaciju poslovnog dela ovogodišnjeg samita. Ovogodišnji Biznis forum će se održati pod sloganom Growing Together koji naglašava da samo međusobna saradnja i održivi razvoj u Evropi mogu da obezbede dobrobit našim zajednicama.

U okviru Foruma će se održati brojne panel sesije, prezentacije predstavnika poslovnog sveta sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije na promotivnim štandovima, te B2B razgovori. Preduzetnici će imati jedinstvenu priliku da predstave svoju ponudu, podele svoj know-how i prezentuju svoje uspehe. Cilj je da ovaj događaj doprinese učvršćivanju međusobnih ekonomskih odnosa između regiona.

Biznis forum je predlog poljske strane za uspostavljanje trajnih odnosa i saradnje između predstavnika poslovnog sveta u regionu. Glavni fokus poslovnih razgovora tokom Foruma biće na sledećim sektorima: energetskom, digitalnom, prehrambenom i agrotehničkom. Događaj je otvoren i za predstavnike ostalih sektora privrede, jer organizatori žele da svi imaju jednake mogućnosti za predstavljanje i upoznavanje potencijalnih partnera.

Do sada je prijavljeno oko devedeset učesnika, uglavnom iz Zapadne Evrope i iz Poljske, koji žele da ostvare saradnju sa balkanskim partnerima. Učešće u Forumu je besplatno, a predstavnike dolazećih firmi čekaju i besplatni nacionalni štandovi, koje mogu koristiti za svoju promociju ili B2B sastanke.

Informacije o Poslovnom forumu i Samitu Zapadnog Balkana mogu se naći na linku: www.gov.pl/diplomacy/poznan-summit

Prijavni formular za kompanije možete da nađete na linku: www.paih.gov.pl/Western_Balkans_Summit

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!