26. Mar 2017.
Home / Biznis

Biznis

Lizing polako osvaja srpsko tržište

lizing

U proteklih 12 godina u srpsku privredu je investirano više od 5 milijardi evra kroz finansiranje malih i srednjih preduzeća putem lizinga. Ukupna vrednost novozaključenih lizing ugovora u 2016. godini iznosila je 337 miliona evra, što je za 40 miliona više u odnosu na prethodnu godinu. Vrednost novozaključenih ugovora porasla je najviše u sektorima komercijalnih, teretnih i ostalih vozila za 27 miliona evra. I pored toga, lizing tržište ima usporen rast, jer mala i srednja preduzeća ne koriste u dovoljnoj meri mogućnosti koje pruža.

Pročitaj više »

Banke nude posebne ponude za kupovinu vozila u vreme “Sajma automobila”

Banke nude posebne ponude za kupovinu vozila, u vreme Sajma automobila

Svake godine u vreme Sajma automobila, proizvođači, banke i lizing kuće nude posebne kredite, popuste i akcije, a cena kredita najčešće zavisi od toga da li se kupuje novo ili polovno vozilo, da li ima Kasko osiguranje, da li klijent prima zaradu preko banke u kojoj uzima kredit, koliko je spreman da plati za učešće, kao i da li uzima kredit u dinarima ili evrima.

Pročitaj više »

Italijanska vlada izdvaja 5 milijardi evra da bi spasila još dve banke

banca popolare di vicenza

Italijanska vlada namerava da dokapitalizuje još dve regionalne banke, što će dodatno zakomplikovati poziciju evropskog regulatora, koji još nije odlučio da li je spasavanje “Monte dei Paschi di Siena” bilo u skladu s evropskim pravilima. “Banca Popolare di Vicenza” i “Veneto Banca” objavile su da su od države zatražile "dokapitalizaciju iz predostrožnosti" u iznosu od 5 milijardi evra.

Pročitaj više »