Berza

Bitcoin Gold pretrpeo niz DDoS napada

Digitalna valuta Bitcoin Gold, grana glavne bitcoin mreže, napravljena je da bi običnim korisnicima olakšala rudarenje kriptovaluta.

Međutim, odmah pošto je pušten u rad, web sajt ove valute je pretrpeo niz DDoS napada, koji su onemogućili dalji rad. Ovi napadi su uključivali niz kompromitovanih računara koji su operisali kao takozvana bot mreža, a koji su servere preopteretili zahtevima za posete stranicama, te tako onemogućili normalan saobraćaj.

Bitcoin, koji trenutno vredi više od 5.500 dolara po jedinici, već je ranije doživeo razdvajanje kada su u julu rivalski trgovci pokušali da valutu drugačije usmere, te je tom prilikom nastao Bitcoin Cash, koji trenutno vredi oko 325 dolara.

Rudarenje bitcoin-a funkcioniše tako što korisnici snagom svojih računara doprinose tome da se broj jedinica uvećava, pa tako jedino oni koji imaju moćne mašine i GPU-ove mogu korisno da rudare.

Bitcoin Gold je tako dizajniran da bi više ljudi moglo da učestvuje, što bi poslužilo u demokratizovanju valute, pa je 24. oktobra, kada su se napadi i dogodili, imao vrednost od oko 150 dolara, da bi dan posle napada pala na 147 dolara.

 

Izvor: PC Press

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!