Bez kategorije

Belex: Slaba investiciona aktivnost uz nastavak rasta berzanskih indeksa

Poslednji dan u trgovačkoj nedelji doneo je izuzetno slabu investicionu aktivnost uz nastavak rasta berzanskih indeksa.

Poslednji dan u trgovačkoj nedelji doneo je izuzetno slabu investicionu aktivnost uz nastavak rasta berzanskih indeksa.
Ukupan promet u trgovanju iznosio je svega 7 miliona dinara, dok je indeks Belex15 porastao i treći dan zaredom, danas 0,2 odsto na nepuna 734 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je građevinar "Energoprojekt holding" koji se zadržao na nivou od 1.501 dinara, uz promet od 2,9 miliona dinara. Od početka meseca akcije ove kompanije fluktuiraju u uskom cenovnom rasponu oko psihološke granice od 1.500 dinara, a nijedan dan u ovom periodu nije zabeleženo da ponuda nije pronašla kupca.

Naftna industrija Srbije okončala je trgovanje u blagom minusu od 0,3 odsto na 756 dinara uz realizaciju od 0,4 miliona dinara. Mali promet ove hartije direktna je posledica oskudne ponude s obzirom da je ostala solidna nezadovoljena tražnja na nivou od 760 dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" je ponovo zabeležio minorno trgovanje, pomerivši se neznatno na 1.284 dinara.

Dobitnik dana bilo je "Jedinstvo" iz Sevojna  koji je poraslo 4 odsto na 4.700 dinara uz realizaciju od 0,4 miliona dinara, dok je Komercijalna banka potvrila juče dostignuti nivo od 1.800 dinara, danas uz neveliki promet od 0,3 miliona dinara.

Prioritetne akcije "Philip Morrisa" blago su porasle na 2.661 dinara uz promet od 0,4 miliona dinara, dok je Impol Seval pao i treći dan zaredom, oslabivši skoro 1 odsto na 3.367 dinara uz promet od 0,3 miliona dinara.

Gubitnik dana bila je uljara "Vital" koja je pala 9,1 posto na 800 dinara uz skromno trgovanje od 0,2 miliona dinara. Na ovoj ceni "Vital" vredi 611,1 milion dinara, dok je prošle godine ova kompanija ostvarila prihod 3,6 milijardi dinara uz gubitak od 96 miliona dinara.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.