Baza znanja | Softver

Igra iz Srbije osvaja svet

Mindy – aplikacija namenjena deci, koja imaju poremećaj pažnje (ADHD), nastala je kao rezultat interesovanja autora programera za psihologiju. Igrica je prihvaćena u svetu, a očekuje se da bude primenjena i u Srbiji, jer kroz igru kombinuje dve važne stvari u lečenju hiperaktivne dece - fizičke aktivnosti sa testiranim kognitivnim veštinama.

Koji su glavni aduti verzije SQL Server 2014?

Nesumnjivo je da su glavni aduti verzije SQL Servera 2014 clustered columnstore indeksi i In-Memory XTP (Hekaton), koje mogu da donesu značajna poboljšanja u performansama (ukoliko se za njih pronađe odgovarajući use case), ali tu je i čitav niz malih novina ili promena, koje zavređuju pažnju i mogu da budu značajne u svakodnevnom radu.

Rešenje za elektronsko bankarstvo – moćan, ali nedovoljno iskorišćen poslovni alat

Razvojem novih tehnologija i njihovom primenom u svim društvenim sferama, mnoge poslovne navike smo trajno zamenili novim, modernijim i efikasnim IT alatima. Najveći broj kompanija u Srbiji svakodnevno koristi rešenje elektronskog bankarstva i skoro da je nezamislivo, da ozbiljna kompanija naloge za plaćanje ispisane na „virmanima“, predaje na šalteru svoje poslovne banke.

10 razloga neuspešne implementacije ERP-a i kako je izbeći (3. deo)

Enterprise Resource Planning (ERP) predstavlja poslovni softver, koji preduzećima pruža mogućnost da organizuju i strukturiraju svoje poslovanje. Ovo je treći i ujedno poslednji deo serije tekstova o razlozima za neuspeh implementacije ERP-a u malim i srednjim preduzećima.

Postanite i vi deo ujedinjene informatičke Evrope

Posedovanje ECDL sertifikata daje prednost prilikom zapošljavanja i omogućava napredovanje  u karijeri, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Zbog toga vlada veliko interesovanje za njegovo sticanje, a pojedine kompanije čak postavljaju uslov za zaposlenje da kandidat poseduje ECDL sertifikat.

DNS u milisekundi pretvara web adresu u IP adresu

Domain Name System (DNS) je sistem, koji pretvara imena (npr. računara ili web sajtova) u IP adrese, koje računari razumeju.  DNS, takođe, nudi i druge informacije o imenima domena, kao što su usluge e-pošte.

Goran Pajkić, direktor firme “Implementacija”: ERP i CRM predstavljaju vitalne softverske alate za povećanje profitabilnosti

Mala i srednja preduzeća u Srbiji sada imaju veliki izbor softverskih alata za unapređenje poslovanja. Naime, postoji veliki broj proizvođača i distributera poslovnih softvera, domaćih, stranih, prilagođenih domaćim potrebama, desktop, veb ili klaud. Upravo je izbor ono što čini razliku između onih, koji napreduju brže, sporije ili samo troše unapred predviđene budžete za pokretanje ili unapređenje sopstvenog posla.

HTML5 - Nova tehnologija prikaza Web stranica

HTML5 je dosta izmenjena i poboljšana verzija njegovih prethodnika gde su pritom profitirali dizajneri i programeri zbog većih mogućnosti za kreiranje prezentacija, samog korišćenje bogatih JavaScript biblioteka, kao i hardversko ubrzanje za izvržavanje veoma zahtevnih video animacija.

IT konsalting - sve popularnija poslovna strategija

Informacioni sistem mora biti dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, a pad sistema može imati katastrofalne posledice.

Miroslav Savanović, direktor IN2: Većina domaćih kompanija se ne može pohvaliti visokim nivoom informatizovanosti poslovnih procesa

"U današnjem brzom životu, IoT tehnologija će doprineti da lakše i brže obavljamo svakodnevne poslove, npr. danas imate sastanak, vaš automobil ima pristup vašem kalendaru i samostalno će izabrati najkraću rutu. U slučaju zastoja u saobraćaju, automobil će poslati SMS poruku vašoj stranci da možda malo kasnite", rekao je u razgovoru za naš portal Miroslav Savanović, direktor IN2 centra

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!