Baza znanja | Projekti

„Kako to misliš, papirne slamčice?“ Papir zamena za plastiku i na našem tržištu

U startapu „Fill“ se nadaju da će ovdašnja javnost, institucije, ali i privreda prepoznati značaj prelaska na alternative jednokratnim plastičnim proizvodima.

Ivan Marković, direktor „iConsult“: U Srbiji ima firmi koje su bolje organizovane nego kompanije u Švajcarskoj ili Nemačkoj

Firme u Srbiji sve više koriste sisteme za upravljanje zaposlenima i podršku menadžmentu, kako bi smanjile troškove i optimizovale upravljanje. Inostrane firme više koriste opcije podrške, dok firme iz Srbije i regiona uglavnom imaju fokus na izradi i implementaciji.

Pronađen startap - savršen model za zdravstvenu inicijativu JPMorgana, Amazona i Berkshire Hathaveja

Vest da JPMorgan, Amazon i Berkshire Hathavai započinju novi nezavisni neprofitni poduhvat, koji ima za cilj smanjenje troškova zdravstvene zaštite za svoje zaposlene, bacila je novo svetlo na mogućnost da poslodavci snose zdravstvene troškove zaposlenih.

Metodologije za upravljanje projektom

Složeni problemi, sa kojima se svakodnevno susreću poslovne i druge organizacije, zahtevaju primenu savremenih metoda i disciplina menadžmenta da bi efikasno funkcionisale. Primena projektnog menadžmenta neophodna je za efikasnu realizaciju različitih projekata i poduhvata.

Kako da znate da li će vaša poslovna ideja biti uspešna?

Osnov za put u preduzetništvo predstavlja biznis ideja. Da bi preduzetnik realizovao biznis ideju, mora imati novac. A da bi nabavio novac preduzetnik mora uspostaviti kontakt sa investitorom. Biznis plan je sredstvo za ostvarivanje kontakta između preduzetnika i investitora.

U Srbiji je crowdfunding još u povoju, a tek svaka deseta kampanja je uspešna, Marko Gregović, jedan od osnivača Crowdfunding akademije

U istraživanju o crowdfundingu u Srbiji, odnosno, grupnom finansiranju projekata, koje je nedavno objavljeno, navodi se da je od 2011. godine na ovaj način prikupljeno nešto više od 650 hiljada dolara. Iako to izgleda kao značajn iznos, u Ujedinjenom kraljevstvu svakog sata na ovaj način bude uplaćeno preko šest hiljada dolara, odnosno, za samo pet dana u Ujedinjenom kraljevstvu bude prikupljeno više nego u Srbiji od početka tog načina poslovanja.

Projektni menadžer – ključni čovek u realizaciji projekta

Projektni menadžer je čovek zadužen da projekat dovede do završetka. On ne radi na izvođenju projekta, već vodi računa da se projekat završi na najbolji način. On vodi ekipu ljudi, čiji je zadatak da koordinacijom učesnika i vođenjem poslova dovedu projekat do završetka. Projektni menadžer je centralna figura projekta, osoba koja je zadužena i odgovorna za postizanje planiranih ciljeva projekta, znači za osiguranje da se efikasnim upravljanjem projekat realizuje sa planiranim resursima i troškovima, i u planiranom vremenu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!