Baza znanja | Industrija

Četvrtina najvećih kompanija u sektoru proizvodnje papira ostvaruje 95 odsto ukupnog prihoda sektora

Ovaj sektor uključuje kompanije čija je primarna aktivnost proizvodnja papira.

Elon Mask pristaje na sve ili ništa zbog napretka  „Tesle“

Elon Mask, osnivač proizvođača električnih automobile, kompanije “Tesla”, pristao je na novi princip plata, koja se bazira na cilju da ova kompanija postane jedna od najvrednijih kompanija na svetu.

Bivši radnik "Tojote" kreirao revolucionarni plutajući automobil

Hideo Tsurumaki je 11. marta 2011. godine prisustvovao prizorima gigantskih talasa cunamija, koji su se obrušili na severoistočnu obalu Japana, gutajući automobile ispunjene ljudima, koji su pokušavali da pobegnu.

Pronađen jedan od najvećih dijamanata u istoriji

Jedan od najvećih dijamanata u istoriji pronađen je u planinskoj regiji države Lesoto u južnoj Africi.

Svetska modna industrija godišnje ostvaruje više od 3 triliona dolara prihoda

Uprkos činjenici da modu i danas doživljavamo kao industriju zabave i pobočnu privrednu granu, koja ne utiče značajno na privredni rast i društveni proizvod, podaci Svetskog ekonomskog foruma govore sasvim drugačije:

Vilijam Moris – Veliki čovek, kako u biznisu, tako i u životu

U proteklih 100 godina, fabrika koju je osnovao Vilijam Moris, promenila je osam vlasnika, ali je on i dalje ostao njen simbol. Moris se penzionisao kao direktor BMC-a 17. decembra 1952. godine u 75. godini života, preuzevši titulu počasnog predsednika, ali je nastavio da prisustvuje svim sastancima Upravnog odbora. Ostatak života posvetio je filantropskom radu, a konkretan doprinos dao je u vidu 11 milijardi funti, odnosno, 12,5 milijardi evra, koliko je društvu poklonio od svog ličnog bogatstva.

Industrija nameštaja u Srbiji

Da li će se stvari drastično promeniti za industriju nameštaja u Srbiji? Ko se pripremio na vreme? Ili ima segmenata tržišta i delatnosti na koje dolazak kompanije „Ikea” neće uticati?

Bogdan Petrović, konsultant: Slučaj “Fiata” i “Gorenja” pokazuje da je politika  subvencionisanja doživela krah

Zamena teza je da će štrajk da otera “Fiat” iz Srbije, jer ta kompanija izvozi više od milijardu evra, a trošak za zarade je 2 procenta i to još država subvencioniše svake godine.

Odlazi li „Fiat“ iz Srbije?

U medijima su se pojavile spekulacije da to predstavlja uvertiru za odlazak „Fiat“-a iz Srbije.

Uroš Momirović, direktor kompanije „MONA“: Srpska modna industrija može da konkuriše i „Boss“-u

Kompanija „Mona“ se bavi modnim biznisom više od 25 godina, krenuli su od male radnje, a danas su jedan od najpoznatijih brendova, ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!