Baza znanja | Berza

Može li Bitkoin u trku sa dolarom i evrom?

"Daćete mi jedan Big Mek, veliki pomfrit i dijetalnu Koka-Kolu." "Naravno, to će Vas koštati 12 bita." Da li će ikada ovakav razgovor biti moguć ili je sve to samo naučna fantastika?

Gde je srpska berza devet godina nakon krize?

Pre deset godina svetska tržišta kapitala zabeležila su apsolutne maksimume nakon dugog perioda rasta, da bi godinu dana kasnije usledio veliki potres, koji je označio početak nove svetske ekonomske krize. Listom, sve berze su predkrizne maksimume dostigle tokom 2007. godine.

“U Srbiji se najviše prodaju firme, koje se bave hranom”, Pavle Vlajčić, osnivač i direktor portala “Biznis Berza”

Od početka godine do danas, prodali smo 26 biznisa. To su bile firme mahom iz oblasti trgovine i ugostiteljstva.

Koristeći ICO i kripto valute kompanije ove godine sakupile 1,2 milijarde dolara

Poslednjih godinu dana bili su uzbudljiv period u svetu kripto ekonomije. Mnoge kompanije, koje se bave izradom decentralizovanih aplikacija, pronašle su način kako da pokrenu svoj start-up. Initial Coin Offering (ICO) činio se kao jednostavno i najbolje rešenje.

Kako da investiram novac na berzi? Besplatan savet koji mnogo vredi!

Nova era berzanskog online trading-a u koju su uključeni milioni investitora uključujući i Srbiju, otvara  pitanje čime trgovati (akcije, fjučersi ili ETF) na koje vam odgovora Ekonomski online.

Kako da odredim vrednost firme?

Procena vrednosti preduzeća je važna pretpostavka u mnogim poslovnim transakcijama, a procenama se u konkretnom slučaju mogu pružiti veoma egzaktne procene naručiocu, na osnovu kojih se donose važne poslovne odluke.

Diversifikacija ulaganja – prednosti investicionih fondova

Prvi korak, koji bi svaki investitor pre ulaganja svoje imovine trebalo da načini je utvrđivanje sopstvene sklonosti ka riziku.

Biti štediša ili investitor, koji je izbor?

Često se susrećemo sa pitanjem gde uložiti novac? Da li je bolje biti štediša, ne rizikovati mnogo i ostvariti minornu kamatu ili biti investitor, rizikovati malo više za mnogo veću dobit.

Ako ste planirali da zaradite na kupovini akcija "Apple"-a - zakasnili ste

Očekuje se da će CEO "Apple"-a, Tim Cook, predstaviti najnoviji iPhone u utorak, a očekivanja su, kao i uvek, veoma visoka.

Koliko se može zaraditi na dividendama?

Kontinuirane isplate dividende predstavljaju najbolji dokaz o finansijskom zdravlju kompanije, a takođe, vraćaju poverenje investitorima u neopipljive vlasničke papire u vremenima kada cene akcija beleže silazni trend.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!