Baza znanja | Berza

Evo šta svetske centralne banke stvarno misle o Bitkoinu

Osam godina od nastanka bitkoina, centralne banke širom sveta sve više prepoznaju potencijale opadanja i povećanja vrednosti digitalnih valuta.

Koliko novca je potrebno za ulaganje na berzi?

Odluka da se ulaže na berzi prvi je stepenik, a pre samog investiranja potrebna je strategija kako bi se izbalansirao naš odnos prema riziku i željenom prinosu.

Bitkoin na 32. mestu svetskih valuta

Džejmson Lop, vodeći programer u BitGo-u, sigurnosnoj kompaniji za bitkoin, izračunao je da će Bitcoin biti rangiran na 32. mestu po količini fizičkog novca i tržišnoj kapitalizaciji.

Centralna banka Indije planira zabranu trgovanja kriptovalutama - Kako će se to odraziti na tržište dgitalnih valuta?

Indijska centralna banka, Reserve Bank of India nedavno je objavila da planira zabranu korišćenja kriptovaluta kao načina plaćanja širom zemlje, dok je iskazala podršku blockchainu.

Na koji rok je najbolje ulagati na berzi? Da li je ispravniji Buffett-ov ili Sorosev pristup?

Profesionalni investitori vide šansu za zaradu i kad je blagostanje i kad je kriza, i na duže i na kraće. Postavlja se pitanje koji pristup je ispravan?

Može li Bitkoin u trku sa dolarom i evrom?

"Daćete mi jedan Big Mek, veliki pomfrit i dijetalnu Koka-Kolu." "Naravno, to će Vas koštati 12 bita." Da li će ikada ovakav razgovor biti moguć ili je sve to samo naučna fantastika?

Gde je srpska berza devet godina nakon krize?

Pre deset godina svetska tržišta kapitala zabeležila su apsolutne maksimume nakon dugog perioda rasta, da bi godinu dana kasnije usledio veliki potres, koji je označio početak nove svetske ekonomske krize. Listom, sve berze su predkrizne maksimume dostigle tokom 2007. godine.

“U Srbiji se najviše prodaju firme, koje se bave hranom”, Pavle Vlajčić, osnivač i direktor portala “Biznis Berza”

Od početka godine do danas, prodali smo 26 biznisa. To su bile firme mahom iz oblasti trgovine i ugostiteljstva.

Koristeći ICO i kripto valute kompanije ove godine sakupile 1,2 milijarde dolara

Poslednjih godinu dana bili su uzbudljiv period u svetu kripto ekonomije. Mnoge kompanije, koje se bave izradom decentralizovanih aplikacija, pronašle su način kako da pokrenu svoj start-up. Initial Coin Offering (ICO) činio se kao jednostavno i najbolje rešenje.

Kako da investiram novac na berzi? Besplatan savet koji mnogo vredi!

Nova era berzanskog online trading-a u koju su uključeni milioni investitora uključujući i Srbiju, otvara  pitanje čime trgovati (akcije, fjučersi ili ETF) na koje vam odgovora Ekonomski online.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!