Baza znanja

Kako da se bez mnogo odricanja, hranite zdravije

Prekomplikovano je za pripremu, nije ukusno, preskupo je, ne želim da se odreknem zadovoljstva koje mi pruža moj omiljeni obrok (čitajte: meso s roštilj) – ovo su samo neki od razloga zašto od zdravije ishrane odustanemo i pre no što smo s njom započeli. Ali taj prvi korak uopšte ne mora biti toliko težak – dovoljno je da se pre impulsivne kupovine praznog stomaka, već tokom planiranja sutrašnjeg obroka odlučite za pametnije izbore, dobre za naše zdravlje i našu okolinu.

Platiti prvo sebi – koraci do uspešne štednje kao vida finansijske sigurnosti

Aktuelna pandemija korona virusa uticala je na to da često manje izdvajamo za pojedine proizvode i usluge no što je to slučaj u redovnim okolnostima. To može biti i dobra prilika da u situaciji kad imamo potencijalno manje izdatke, a iste prihode, razmotrimo da počnemo da štedimo, naročito ako nismo već razvili tu korisnu naviku.

Beograd pod video nadzorom

Nedavno je grupa građana Beograda počela da administrira internet prezentaciju hiljade.kamera.rs koje se bavi jednim od gorućih problema u našoj zemlji – problemom masovnog postavljanja video nadzora na ulicama glavnog grada. Naime, ulice Beograda su, bez ikakve najave, javne rasprave, ili obaveštenja javnosti postale predmet masovnog video nadziranja.

Kako da besplatni probni period ostane besplatan?

Saznajte zašto je važno da budete veoma obazrivi i na šta sve treba da obratite pažnju pri isprobavanju softvera i aplikacija, a naročito onih koji kao garanciju traže broj vaše platne kartice.

Pšenice će biti dovoljno, ali problem su igre oko cene

U Srbiji se ove godine očekuje rod žita od oko 2,3 miliona tona, što je više nego dovoljno za domaće potrebe. Od prošle žetve, ostalo je oko 600.000 tona pa ćemo, sa lanjskim zalihama, imati oko 2,9 miliona tona pšenice. Srbiji za ishranu, setvu i rezerve godišnje treba oko 1,55 miliona tona pšenice. Prema kalkulaciji Zadružnog saveza Vojvodine, proizvođačka cena kilograma pšenice uz prinos od 4,5 tona po hektaru je 21,06 dinara, a kada se doda još 10 odsto akumulacije na to, onda je cena 23,17 dinara, koliko bi proizvođači trebali da dobiju po jednom kilogramu.

Osnove upravljanja promenama

Upravljanje promenama obezbeđuje da organizacija efektivno odgovori na okruženje u kom funkcioniše.

Domaći startap ekosistem je postao hit svetske startap scene

Nedavno je najpoznatija organizacija, koja prati rad i razvoj startapova širom sveta, - Startup Genome, na predlog Digitalne Inicijative u svoj čuveni godišnji izveštaj uvrstila Beograd i Novi Sad u sam vrh tog izveštaja. Naime, Beograd i Novi Sad pozicionirali su našu zemlju u top 5 svetskih startap ekosistema, što zaista predstavlja uspeh vredan pažnje.

Kako sprečiti opadanje populacije pčela?

Povodom Svetskog dana pčela, kompanija SAS najavila inovativne projekte praćenja, zaštite i unapređenja zdravlja kolonija pčela.

Nove mogućnosti aplikacije vam omogućavaju da do 15. maja na najlakši način izračunate godišnji porez na dohodak građana

Rok za podnošenje poreske prijave za godišnji porez na dohodak građana po osnovu dohotka ostvarenog u 2019. godini je 15. maj 2020. godine. Kako se rok za podnošenje prijave bliži, kompanija Kreston MDM je nadogradila svoju besplatnu Kreston MDM BiznisINFO aplikaciju novim mogućnostima koje olakšavaju računanje ovog poreza.

Kako ostati motivisan tokom rada od kuće?

IKEA je poznata po svojim rešenjima za opremanje doma i ćuftama, ali i kao inspirativna kompanija sa stimulišućim i prijatnim radnim okruženjem.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!