Saobraćaj i transport

Avio linija Njujork - London najprofitabilnija – 1,16 milijardi dolara godišnje

Linija “British Airways”-a između Njujorka i Londona donosi najviše novca i to 1,16 milijardi dolara godišnje, a sledi “Qantas”-ov let između Sidneja i Melburna i linija “Emirates”-a London-Dubai, pokazali su najnoviji podaci o profitabilnosti avio linija.

Podaci konsultantske kuće OAG pokazali su da avio prevoznici najviše novca zaraduju na prekookeanskim letovima popularnim među poslovnim ljudima.

Posle leta “British Airways”-a između njujorške vazdušne luke J. F. Kenedi i londonskog aerodroma Hitrou koji je doneo najviše novca za godinu dana do marta 2019. godine, drugi na lestvici profitabilnosti je let “Qantas”-a od svega sat i po između Melburna i Sidneja koji je toj australijskoj kompaniji doneo prihode od 861,3 miliona dolara.

Treće mesto zauzima let između Hitroa i Dubaija na kojem je “Emirates” zaradio 796,2 miliona dolara, prenosi B92.

Ovakve linije za avio kompanije su pravo blago i zato ne čudi što prevoznici "upumpavaju" resurse u takve linije postavljanjem dodatnih sedišta, jer znaju da će privući korporativne klijente i druge "dobre potrošače". Prevoznici na takvim linijama pokušavaju da prodaju i više sedišta viših klasa, pa je tako američka “Delta Airlines” objavila da na tim linijama prodaje više od 60 odsto sedišta u prvom razredu.

“American Airlines” je početkom ovog meseca najavio završetak montaže premium sedišta ekonomske klase u svojoj floti širokotrupnih aviona. Karte za let “American Airlines”-om između Njujorka i Londona početkom septembra u ekonomskoj klasi prodaju se za 704 dolara, a u premium ekonomskoj klasi za 1.908 dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!