Industrija

Autobusi "Ikarbus"-a na ulicama Mađarske, Poljske, Irana

Ovo je dobra godina za zemunsku fabriku autobusa “Ikarbus”, jer sve više autobusa napušta proizvodne hale i plasira se na inostrana tržišta.

U ovoj godini je napravljeno 55 autobusa, od toga 30 zglobnih, a potpuno je remontovano čak 40.

“Sve više velikih stranih kompanija je zainteresovano za poslovno-tehničku saradnju, ali i za kupovinu, izjavio je za "Večernje novosti" generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić.

Ono što prvog čoveka "Ikarbusa", ali i sve zaposlene posebno raduje je i povratak nekadašnjih redovnih mušterija: “Posle deset godina ponovo smo dobili posao za autoprevozničko preduzeće "Subotica trans", koje je naručilo tri autobusa”.

Moderni autobusi, pravljeni na šasijama MAN i "Mercedesa", uz brze rokove isporuke, zavidan nivo kvaliteta i pristupačne, konkurentne cene su adut, koji sada "Ikarbus" vraća na staze stare slave.

Samo GSP "Beograd" nedavno je isporučeno 30 novih zglobnih autobusa. Zemunska fabrika je uspešno okončala i nadmetanje na tenderu JKP Novi Sad, tako da će se i na novosadskim ulicama naći sedam novih autobusa.

Trenutno se punom parom radi i za nekoliko fabrika autobusa iz Mađarske, a kako najavljuje direktor Vićetić, narednih nedelja bi trebalo da se ugovori veliki posao za tržište Irana. Ugovara se i posao sa Poljacima, koji bi trebalo da rezultira pravljenjem 18 najsavremenijih autobusa sa "evro 6" motorima u toku 2018. godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!