Bez kategorije

"Audi" će do 2020. imati tri modela električnih automobila

U "Audi"-ju su najavili da će do 2020. godine na tržištu imati tri električna automobila, a prvi od njih trebao bi biti spreman već naredne godine.

U "Audi"-ju su najavili da će do 2020. godine na tržištu imati tri električna automobila, a prvi od njih bi trebao da bude spreman već naredne godine.


Veliki električni SUV koji bi trebalo da se pojavi već sledeće godine, u "Audi"-ju za sada nazivaju samo "e-tron", a prema rečima Ruperta Stadlera električni automobil sa pogonom preko obe osovine i autonomijom od oko 500 kilometara predstavljaće prekretnicu nemačke automobilske kompanije.


Nakon električnog SUV-a, "Audi" bi 2019. godine trebao da predstavi crossover model e-tron Sportback, a naredne godine i električni automobil koji će svojom veličinom biti uporediv sa "Audi"-jevim modelom A1.


Član Uprave "Audi"-ja Dietmar Vogenreiter očekuje veliku potražnju za električnim automobilima u periodu od 2020. do 2023. godine i najavljuje da će do sredine naredne decenije svaki treći "Audi"-jev automobil biti hibridna ili potpuno električna verzija.

Pored "struje", u "Audi"-ju i dalje računaju na pogon koji osigurava kompresirani prirodni plin, a pomenuto rešenje kojim se drastično smanjuje emisija CO2 kupcima se već nudi uz modele A3 Sportback g-tron i A4 Avant g-tron.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.