26. Mar 2017.
Home / Kompanije / “Audi” će do 2020. imati tri modela električnih automobila
audi električni automobili

“Audi” će do 2020. imati tri modela električnih automobila

U “Audi”-ju su najavili da će do 2020. godine na tržištu imati tri električna automobila, a prvi od njih bi trebao da bude spreman već naredne godine.

Veliki električni SUV koji bi trebalo da se pojavi već sledeće godine, u “Audi”-ju za sada nazivaju samo “e-tron”, a prema rečima Ruperta Stadlera električni automobil sa pogonom preko obe osovine i autonomijom od oko 500 kilometara predstavljaće prekretnicu nemačke automobilske kompanije.

Nakon električnog SUV-a, “Audi” bi 2019. godine trebao da predstavi crossover model e-tron Sportback, a naredne godine i električni automobil koji će svojom veličinom biti uporediv sa “Audi”-jevim modelom A1.

Član Uprave “Audi”-ja Dietmar Vogenreiter očekuje veliku potražnju za električnim automobilima u periodu od 2020. do 2023. godine i najavljuje da će do sredine naredne decenije svaki treći “Audi”-jev automobil biti hibridna ili potpuno električna verzija.

Pored “struje”, u “Audi”-ju i dalje računaju na pogon koji osigurava kompresirani prirodni plin, a pomenuto rešenje kojim se drastično smanjuje emisija CO2 kupcima se već nudi uz modele A3 Sportback g-tron i A4 Avant g-tron.

Pročitajte još

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Dačić ponovo želi premijersku fotelju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi slagao kada bi rekao da ga ne zanima funkcija premijera.