30. Apr 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Sveta / Američki stručnjaci: Rusi hakovali naloge 500 miliona Yahoo korisnika
rusi hakovali yahoo naloge

Američki stručnjaci: Rusi hakovali naloge 500 miliona Yahoo korisnika

Stručnjaci za bezbednost Sjedinjenih Američkih Država tvrde da su ruski hakeri mesecima, a možda i godinama, hakovali “Yahoo”, zahvaljujući čemu su uspeli da pronađu ključeve za 500 miliona naloga, ukradu lične informacije te podatke koriste da hakuju i ostale e-mail servise.

Njihove žrtve uglavnom su bili predstavnici vlasti Rusije i SAD, novinari i zaposleni u velikim korporacijama, s stručnjaci tvrde i da su napadači takođe koristili “Yahoo” pristup za sticanje finansijske dobiti.

Ovaj hakerski napad, koji važi za drugi najgori u istoriji interneta, najverovatnije je pojačan činjenicom da je kompaniji “Yahoo” bilo potrebno dve godine da otkriju inicijalni napad. Da je “Yahoo” reagovao agresivnije, šteta bi možda mogla biti sprečena.

Pročitajte još

indija

MMF:Indija bi mogla biti četvrta ekonomija u svetu

Indija bi, sedam decenija nakon što je stekla nezavisnost, mogla da zaseni svog bivšeg kolonijalnog vladara. Ta zemlja mogla bi ove godine da istisne Ujedinjeno Kraljevstvo iz "društva" vodećih pet ekonomija sveta, prema novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o projekcijama rasta.